London, here I come!

Efter att ha varit Rotterdam i två veckor kanske ni tycker att jag borde vara hemma ett tag, men nej. I eftermiddag flyger jag till London för första gången i mitt liv. Denna resa är bara för nöjes skull, ska dit och se lite föreställningar, två musikaler, Les Miserable och Lion King, och en dansföreställning som heter "Got out of Asia" som ska vara en väldigt fysisk dansföreställning. Annars blir det till att bara ta det lugnt och faktiskt vila. Det är ju dessutom bara några dagar, på måndag natt kommer jag tillbaka till Stockholm igen och sedan är det skola fram till jul som gäller. Dessutom blir det nog inte så mycket mer resande på ett bra tag framöver, pengarna räcker ju inte hur långt som helst..
Ha det bra i Sverige så länge!

Underbara Rotterdam

Var, som ni vet, två veckor i Rotterdam och på Codarts. Det var verkligen helt underbart, älskade skolan, klassen jag var med och dansklasserna, framför allt de moderna klasserna. Cunningham och floorwork hade de just när jag var där, och jag är ju verkligen en floorwork-dansare. Båda de lärarna var helt underbara och alla bara körde på, det var inte så mycket prat utan bara en väldig massa dans, så vill jag också ha det! Dessutom sa båda modernlärarna till mig att jag borde söka Codarts och då kanske kunna hoppa in direkt i trean, det skulle ju vara helt underbart. Men det får vi ju se om jag kan göra eller inte.
 
Lite creepy att vara ute på kvällarna, inte ens speciellt sent egentligen. Vid åtta kom det fram människor till en och frågade bland annat om en ville köpa cykel av dem för endast fem euro eller hade de droger de ville sälja. Helt sjukt att de bara kan göra så.. Nåväl, jag är glad att det inte är så i Sverige!
 
Träffade några riktigt härliga nya vänner där nere och jag hoppas verkligen att jag kommer att hålla kontakten med dem och kanske till och med jobba med dem längre fram, efter våra utbildningar är färdiga. Det får livet avgöra helt enkelt.
 
Sedan var det lite saker som hände under tiden jag var där, men överlag var det en fantastisk resa och jag har kommit tillbaka till Stockholm med ny energi och ny inspiration till att fortsätta jobba!

Codarts

Har nu varit i Rotterdam i några dagar. Själva staden är väl inte så mycket att se, men skolan är helt underbar! Lite skillnad med Balettakademien om jag får säga så. Här är det verkligen modernt som gäller, förutom då en jazzklass i veckan, om det nu ens kan räknas som jazz. Ska helt ärligt aäga att jag inte riktigt vet vad det där var för något, men med någon slags lustig awkward-rolig känsla tog jag mig igenom den. Men deras moderna lektioner är fantastiska. Jag har haft Cunningham en gång denna vecka och två gånger floorwork. Det är lite att ta igen i och med att alla redan kan alla övningar. Har inte fått en enda övning visad för mig, men på något sätt får jag in dem i kroppen och kan dansa i alla fall. Jag är ju såklart också äldre än alla andra, med sex eller sju år, vilka ynglingar xD 
Men jag har det superbra, bara en vecka till dock. Tiden går så fort.. Ses hemma snart!